Programmet “Efterforskerne” på DR P1 har set sig onde på Livgardens Musikkorps og deres brug af Stærekassen som øvelokale og koncertsal.

De såkaldte “efterforskere” har nu i to programmer vinklet historien imod Musikkorpset, og således brugt 2 hele programmer på en énsidet udlægning af historien. Desuden er det tankevækkende at man på P1 som godt som aldrig ellers hører noget om Musikkorpset endsige en march eller anden af deres musikudfoldelse.

IMMS Danmarks nestor og redaktør Mogens Gaardbo har taget debatten op på P1’s Facebookside, men uanset er han ikke inviteret til at deltage i programmet.

Vi bringer hr. Gaardbo’s indlæg herunder:

I 2013 rasede debatten om opførelsen af et koncerthus til Den Kgl. Livgardes Musikkorps. Kulturradikale personligheder talte om musikkorpset som: “Det er da hyggeligt, at de går og trutter i gaderne, men…”.

Nu har DR (programmet efterforskerne) sat sig i spidsen for endnu et angreb på Livgardens Musikkorps. Fordi de har lejet Stærekassen som øve- og koncertlokale, kan alle mulige private teatre ikke leje sig ind. Skuespilleren Flemming Jensen (mest kendt fra Nissebanden… !!!) siger: “Der skal jo være nogen til at trutte i trompet, men …”). Vi taler om verdens fineste militære musikkorps – højt konservatorieuddannede musikere, som formentlig aldrig ville nedlade sig til at omtale Hr. Jensen som ‘risengrød-skuespiller’.

Programmet er tydeligvis optaget af at påvise det urimelige i, at musikkorpset har kunnet leje Stærekassen. Også selv om Slot- og Kulturstyrelsen helt korrekt påpeger, at disse ‘private teatre’ glimrede ved deres fravær før 2014 – udlejningen gav et dundrende underskud. Jamen kan I så ikke leje det ud i ledige perioder?, spørger programmet – uden at forholde sig til, hvem der skal betale for ansættelsen af personale og flyttefolk til at rydde scenen og etablere den igen. Hvorfor skulle det kunne løbe rundt nu, når det ikke kunne før 2014 ???

Programmets tendentiøse mistænkeliggørelse af Livgardens Musikkorps – og nedvurdering af musikerne – er uklædelig. Dette indlæg er også sat på DR P1’s FaceBook-side.

 

Link til Facebook-debatten

Link til programmerne

http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/efterforskerne-9#!/